2018, anul fără toamnă? Meteorologii, extrem de îngrijoraţi pentru fenomenul care va avea loc în perioada următoare

Adăugat pe: 24 august 2018

Au fost elaborate prognozele meteorologice pentru toamnă, din care rezultă că, în acest an, în Europa nu va fi practic toamnă şi că vara va continua din Marea-Britanie şi până în Ucraina. În ţările scandinave nu vor lipsi incendiile de pădure, iar în Europa de Est va fi cald.

Potrivit prognozei, canicula care a fost caracteristică acestui sezon estival pe întregul continent se va menţine până la sfârşitului perioadei de toamnă.

Cu toate că în insulele britanice, în Franţa şi în Germania vara va continua, în octombrie temperaturile vor scădea într-o oarecare măsură. În Marea Britanie, temperatura medie va fi mai ridicată cu 1-3 grade Celsius faţă de cea obişinuită, a declarat meteorologul AccuWeather, Ăla Reppert. În comparaţie cu Marea Britanie, în Franţa, Olanda şi Germania vor fi puţin mai mari diferenţele de temperatură.

Avertisment sumbru al specialiştilor: CANICULA va deveni un fenomen obişnuit! Schimbări climatice majore au loc
Cele mai multe precipitaţii vor cădea în Irlanda şi Scoţia. În Italia, Grecia şi în regiunea Balcanilor de Vest vor avea loc până în septembrie furtuni devastatoare, în timp ce în celelalte zone ale regiunii va fi caniculă până la prima lună de toamnă, după care vor veni ploile care vor ţine până în luna octombrie sau noiembrie.

În Europa de Est vremea fierbinte se va menţine până la sfârşitul toamnei chiar şi în ţările situate mai la nord, ca de exemplu Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Sursa: antena1.ro