Acțiunile organizatorilor Marșului Centenar, criticate de Mihai Ghimpu

Adăugat pe: 4 septembrie 2018

„Nu trebuia să demonstrăm că vrem să stăm pe jos.” Aceasta este concluzia și mesajul transmis de președintele Partidului Liberal, unionistul Mihai Ghimpu, după evenimentele ce au avut loc sâmbătă, 1 septembrie, în cadrul Marii Adunări Centenare de la Chișinău. Potrivit lui, unioniștii au încălcat legea atunci când au blocat circulația la intrarea în oraș, iar forțele de ordine s-au văzut nevoite „să-i ia în brațe” și să-i dea la o parte, transmite Agora.md

„Nu trebuia să demonstrăm că vrem să stăm pe jos. Important era să aduni lumea în piață și să strigi că vrei unire. Dar, dacă nu avem experiență încercăm să demonstrăm că vrem pe jos, că vrem autobuze în Piață. Asta a creat și un pic de confuzie și multă lume a plecat acasă. Nu sunt pentru folosirea forței. De fapt aici a fost un fel de luare în brațe și mutare în alt loc. Nu s-a folosit forța cum vedem în Germania, în SUA”, a declarat Ghimpu în cadrul unui interviu la Adevărul Live.

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este de părere că unioniștii au încălcat legea atunci când s-au confruntat cu forțele de ordine.

„La noi e interzis (să blochezi circulația - n.r.). Sunt condiții stipulate de lege în care nu se permite celor care organizează mitinguri, proteste să blocheze drumuri. Aici nici nu s-a anunțat că autobuzele trebuie să vină în Piață. Este un drum internațional care a fost blocat. Nu vreau să spun că intervenția polițiștilor a fost una justificată. Noi trebuie să facem așa încât să nu-i punem în situație nici pe polițiști și nici polițiștii pe noi. Eu sper că acești tineri vor analiza și vor trage niște concluzii astfel încât să nu mai punem la bătaie idealul nostru sfânt - Unirea”, a adăugat politicianul.