Alexandru Tănase, despre inițiativele blocului ACUM: Metode bolșevice. Vă imaginați în ce haos am exista?

Adăugat pe: 5 martie 2019

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase critică dur inţiativa privind instaurarea aşa-zisei situaţii excepţionale în justiţie, anunţată de lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Ipoteza este că se instaurează un Guvern care să dea jos vreo zece legi organice de importanţă majoră, prin metode bolşevice, ca mai apoi acest Guvern cumva să demisioneze. Vă imaginaţi în ce haos am exista noi? Nici nu cred că ajungem la haos, este total neverosimil un asemenea scenariu, este din domeniul fantasticului”, a declarat Tănase, în cadrul emisiunii Adevărul Live.

În opinia lui Alexandru Tănase, un astfel de scenariu nu va fi agreat nici de partenerii externi ai Republicii Moldova. „Înainte de a veni cu un asemenea scenariu, trebuie să ridici legea, să vezi exact care sunt procedurile. Poate te mai uiţi în Constituţie, între timp s-a modificat Constituţia, procurorii deja au statut constituţional, ceea ce înseamnă că există restricţii în sensul ăsta. Mai mult decât atât, încercările de a schimba judecătorii Curţii vor fi taxate din afară. Niciodată Occidentul nu va accepta impunerea unei democraţii ideale prin metode arbitrare, abuzive”, a declarat Alexandru Tănase.