Amenajarea parcului din Mileşti, Nisporeni, a fost finalizată

Adăugat pe: 14 iunie 2019

Lucrările de amenajare a parcului din satul Mileşti, raionul Nisporeni, au fost finalizate. O comisie de recepţie a evaluat joi, 13 iunie, realizarea proiectului şi a decis că acesta a fost executat conform normelor, transmite MOLDPRES.

Amenajarea trotuarelor pe teritoriul monumentului de arhitectură peisagistică a fost efectuată în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Îmbunătățirea infrastructurii de turism din Regiunea Centru". Costul total al lucrărilor este de circa 1,6 milioane de lei /circa 78 mii de euro/, oferiți din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională.

Potrivit comisiei de recepție, “lucrările prevăzute în contract au fost executate conform normelor de calitate şi în timp util”.

Comisia a decis transmiterea către primăria din Milești a actului de primire-predare a setului de documente care atestă costul investițional al bunurilor și serviciilor achiziționate.

Proiectul de la Mileşti este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, fiind susținut financiar din Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Parcul din Mileşti are 150 de ani şi este o arie protejată de stat, precum şi o atracție turistică importantă din centrul Republicii Moldova, fiind o carte de vizită a localității. Parcul a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. Parcul face parte din Rezervația peisagistică ”Cazimir-Milești” și constituie un monument al arhitecturii de peisaj.