Aproximativ 6 mii de angajați ai MAI vor fi antrenați în acțiunile de menținere a ordinii publice, în perioada sărbătorilor pascale

Adăugat pe: 5 aprilie 2018

Mai bine de 6 mii de angajați MAI vor fi antrenați în acțiunile de menținere a ordinii publice, în perioada sărbătorilor pascale. Despre aceasta a anunțat astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui briefing. Forțele de ordine vor fi dislocate pe întreg teritoriul republicii, la toate cele peste 1300 de biserici. Totodată, noul serviciu Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 va funcționa în regim alert.

„Noi vom implica forțe suficiente pentru asigurarea liniștii și ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale. Vom avea peste 6000 de angajați antrenați în aceste acțiuni, la necesitate noi vom suplini numărul angajaților", a precizat Jizdan.

Deși forțele de ordine dau asigurări că vor interveni prompt în toate situațiile, aceștia le recomandă oamenilor să evite situațiile de conflict.

Și autoritățile de la frontieră se declară pregătite pentru a face față fluxului majorat de treceri. Potrivit șefului Poliției de Frontieră, pentru a asigura fluidizarea traficului, menținerea regimului și informarea călătorilor, concediile pentru angajați au fost sistate în perioada sărbătorilor pascale și a fost dispusă dislocarea personalului din sediul central al autorității.

În același context, Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale îndeamnă enoriașii să respecte cu strictețe normele antiincendiare, mai ales atunci când se vor deplasa la biserică, să nu blocheze căile de acces spre lăcașurile sfinte, să renunțe la arderea pneurilor și să nu intre cu lumânările aprinse în unitățile de transport.

Precizăm că, tot astăzi, Primăria Chișinău a anunțat prelungirea programului de circulație a transportului public din capitală în Noaptea Învierii. Asta pentru ca toți credincioșii care vor dori să participe la Sfânta Liturghie să se poată deplasa în toate colțurile municipiului. Troleibuzele și autobuzele din Chișinău vor circula până la ora 24:00, iar microbuzele și după miezul nopții, în funcție de fluxul de călători.

De asemenea, Mitropolia Moldovei anunță că Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în scuarul Catedralei Mitropolitane sâmbătă, în jurul orei 20:00.