Atac armat într-o școală din SUA

Adăugat pe: 8 mai 2019

Un elev a murit iar șapte au fost răniți în urma unui atac armat care s-a produs într-o școală din statul american Colorado. Atacatorii, care învață și ei în aceeași instituție, au fost arestați.

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiază la o şcoală de ştiinţe şi tehnologie din Highlands Ranch, o comunitate aflată la aproximativ 40 de kilometri de orașul Denver. La scurt timp după primele împușcături, în fața instituției s-au adunat rudele elevilor care studiază acolo.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre atacatori este adult, iar al doilea este minor, şi amândoi studiază în instituția de învățământ vizată. Forțele de ordine au precizat că suspecții nu au antecedente penale. Oficialii americani au refuzat însă să comenteze asupra posibilelor motive ale bănuiților, precizând că o anchetă a fost iniţiată în acest caz.

Atacul armat s-a produs la mai puţin de o lună după comemorarea a 20 de ani de la masacrul din Liceul Columbine, situat la doar 8 kilometri distanță. În 1999, doi elevi din această instituție de învățământ au împuşcat mortal 13 persoane, după care s-au sinucis.