Au plecat să-i aducă pe ultimul drum spre casă

Adăugat pe: 6 august 2018

Familiile persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din Kaluga au plecat în data de 5 august în Rusia. Transportul a fost asigurat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar înainte de plecare, specialiștii instituției au oferit consiliere psihologică acestora.

Potrivit IGSU, grupul de ofițeri din cadrul instituției trimiși la locul tragediei, au ajuns în dimineața zilei de 5 august în Kaluga și au început perfectarea tuturor actelor necesare pentru repatrierea cadavrelor. Aceştia au fost informaţi de medicii de la spitalul din Sukhiniki că patru dintre persoanele rănite în accident vor fi externate în data de 7 august.

Șase moldoveni au murit, iar alți opt au fost răniți sâmbătă dimineaţa în teribilul accident din regiunea Kaluga. Microbuzul în care se aflau concetăţenii noştri s-a ciocnit frontal cu o mașină care venea pe contrasens. Autovehicul s-a răsturnat, iar apoi a fost spulberat de un camion care nu a reuşit să evite impactul.

Printre victime sunt patru bărbați, cu vârste cuprinse între 37 și 68 de ani, și două femei, de 42 și 51 de ani. Acestea sunt originare din Căușeni, Orhei și Stefan Vodă.

Premierul Pavel Filip a anunțat că cheltuielile vor fi suportate de Guvern.