Bani pentru satele afectate de ploi

Adăugat pe: 30 mai 2019

Guvernul va aloca 3 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, care au avut loc pe 18 și 19 mai. Banii vor fi distribuiți din Fondul de intervenție al Executivului. 

”Vom aloca bani, ajutoare localităţilor care au avut de suferit săptămâna trecută în urma ploilor abundente. Vom aloca bani și pentru familiile care au avut de suferit, nemijlocit gospodăriile lor, dar și pentru repararea acelor porțiuni de drum. Dar, atenţie, drumuri care nu au fost construite în cadrul programului ”Drumuri bune pentru Moldova”, a spus premierul.

Astfel, aproximativ un milion de lei va fi distribuit satelor Sămănanca și Donici din raionul Orhei, unde ploile abundente au afectat terenuri agricole, case, grădini și mai multe porțiuni de drum. Pentru reabilitarea străzilor, podurilor și gardurilor distruse din satele Unțești, Grăseni, Pârlița și Mănolești din raionul Ungheni vor fi distribuite 1 milion 800 de mii de lei.

Totodată, aproximativ 447 de mii de lei vor fi direcționate pentru lucrările de reabilitare a acoperișului Centrului de Sănătate din satul Cetireni, Ungheni și a acoperișului clădirii fostului gimnaziu din orașul Ocnița.