Catherine Caraman, ”micul Mozzart” de Moldova

Adăugat pe: 1 iunie 2018

Președintele Parlamentului Andrian Candu a înmânat, astăzi, Diploma Parlamentului Republicii Moldova de gradul I, elevei Liceului republican de muzică „Ciprian Porumbescu”, Catherine Caraman. Distincția a fost oferită pentru performanțe de excepție în domeniul muzical, promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare și implicare activă în acțiuni de caritate.

În cadrul ceremoniei oficiale, președintele Parlamentului a menționat că mica pianistă desi are doar 8 ani a ajuns un profesionist desăvârșit. ”Ești un ambasador al Republicii Moldova care ne duce faima țării, iar în ajunul Zilei Internaționale a Copiilor am ținut neaparat să aprecim frumoasele rezultate obținute în muzică”, a declarat speakerul.

Totodată, Andrian Candu a adresat cuvinte de felicitare părinților, precum și a spus că Parlamentul are deja o tradiție frumoasă de colaborare cu copii talentați din țară.

La rândul său, tânăra pianistă a mulțumit președintelui Parlamentului pentru că i-a îndeplinit visul de a avea în palmares Diploma Parlamentului Republicii Moldova. Totodată, Catherine Caraman și președintele Parlamentului au făcut o înțelegere prin care Andrian Candu o va ajuta să ajungă la Cannes, Franța, pentru a participa la Gala Premiilor laureaților, iar tânăra pianistă va reveni la Parlament.

Catherine Caraman este laureată a peste 15 concursuri și festivaluri naționale și internaționale de pian din Moldova, România, Cipru, Rusia, Franța, Italia. În perioada 15-20 mai 2018, pianista Cathérine Caraman a reprezentat Republica Moldova, concurând cu cei mai buni peste 200 de tineri pianiști din 27 țări ale lumii, la cel mai prestigios eveniment muzical din Europa – Concurs internațional de pian din orașul Veneția, Italia. La revenirea în Moldova, Catherine de Caraman a donat premiul câștigat unui fond de caritate, pentru tratamentul copiilor gravi bolnavi din Moldova.