Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu contrazice unele informaţii publicate de presa afiliată PSRM

Adăugat pe: 19 iulie 2018

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu contrazice unele informaţii publicate de presa afiliată PSRM, potrivit cărora iniţiativa privind reducerea taxelor pentru perfectarea moștenirii ar fi fost preluat de la preşedintele Igor Dodon. Sîrbu susţine că democraţii au avut o primă iniţiativă în acest sens încă în aul 2014 şi că proiectul lor diferă de cel al şefului statului, scrie hotnews.md. 

“Presa socialistă critică astăzi inițiativa PDM privind reducerea taxelor pentru perfectarea moștenirii. Se face referire că au avut așa inițiativă. Dar atenție la câteva elemente. Inițiativa Președintelui Dodon prevedea o taxă pentru perfectarea moștenirii de până la 1000 de lei, iar noi venim cu un mecanism de plată de maxim 351 de lei”, a postat Sergiu Sîrbu pe Facebook. 

“Voi cât credeți că e mai bine să plătiți? 1000 de lei sau 351 de lei pentru același serviciu? Și încă socialiștii ne mai acuză de faptul că noi am făcut cum e mai bine pentru oameni”, mai spune deputatul democrat.

Sergiu Sîrbu afirmă că PDM a avut o primă iniţiativă privind reducerea taxelor cadastrale încă în anul 2014.

“O primă inițiativă a #PDM cu referire la micșorarea taxelor cadastrale, inclusiv în caz de moștenire este datată încă din aprilie 2014. Așa că cine de la cine s-a inspirat rămâne de văzut”, a postat Sîrbu.