Deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Canadei nu a fost aprobată

Adăugat pe: 8 februarie 2019

Guvernul Canadei a informat autoritățile Republicii Moldova că legislația canadiană nu permite deschiderea secțiilor de votare de către statele terțe în afara misiunilor diplomatice. Decizia respectivă a fost anunțată Ambasadei Republicii Moldova din Canada după solicitarea de a autoriza deschiderea a trei secții de votare pe teritoriul canadian pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, în conformitate cu hotărârea CEC.

„Printr-un demers al Ministerului de Externe de la Ottawa, Ambasada Republicii Moldova a fost informată că decizia respectivă se bazează pe prevederile legislației canadiene, care „nu poate aproba deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul Canadei” pentru scrutinul din anul 2019”, se menționează într-un comunicatul de presă remis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ministerul nu precizează dacă va fi sau nu deschisă o secție de votare pe teritoriul misiunii diplomatice din Ottawa.

Solicitată de IPN, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, a declarat că CEC examinează nota autorităților canadiene și identifică soluții pentru a asigura dreptul la vot al cetățenilor moldoveni, iar acestea urmează să fi anunțate ulterior.