Familiile defavorizate din capitală vor primi 700 de lei pentru pregătirea elevilor de școală

Adăugat pe: 30 august 2018
Familiile defavorizate din capitală vor primi un ajutor de 700 de lei pentru pregătirea elevilor de şcoală. De suport material vor beneficia peste 8000 de persoane. Cererile vor fi recepţionate de instituţiile de învăţământ în care studiază elevii, până pe 31 august.
 
„În fiecare instituţie de învăţământ este sau urmează să fie creată o comisie  multidisciplinară  ce va analiza cererile şi va perfecta lista copiilor care vor primi ajutor material de 700 de lei prin intermediul Direcției asistență socială. Va fi  o reținere a acestor ajutoare pentru copiii din clasa întâi, a cincea și a 12-a. Sunt nişte reţineri tehnice, dar banii oricum vor fi primiți la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie”, a declarat Ion Ceban, preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul municipal Chişinău.  
 
Potrivit consilierului, aproximativ 500 de tineri specialişti care vor activa în administraţia locală, inclusiv în instituţiile de învăţământ, vor beneficia de o compensaţie lunară pentru chirie în mărime de 1000 de lei.
 
„Noi am presupus că ar putea să existe unele impedimente în acest sens, este vorba de contractul de chirie. Mentalitatea este cea care este, oamenii nu vor să plătească impozite la stat, s-ar putea să nu vrea să încheie contracte de chirie care sunt obligatorii pentru prezentare de către specialişti. Noi am zis că poate ar fi bine să evităm acest lucru, prezentarea obligatorie a contractelor”, a spus Ceban.
 
Consilierii municipali au mai decis ca din 1 septembrie, peste 6620 de pedagogi din municipiul Chişinău să beneficieze de un ajutor lunar de 500 de lei. Totodată, cadrele didactice și educatorii vor primi o compensație de 70 de lei pentru cheltuieli de transport.
 
Sursa: hotnews.md