Gunoiul de la Rezina nu este evacuat la timp, iar angajații de la ”salubritate” nu au fost plătiți de două luni

Adăugat pe: 17 iulie 2018

Scandal în orașul Rezina. Pe mai multe străzi gunoiul nu este evacuat la timp, iar angajații de la Întreprinderea Servicii Comunale Locative nu și-au ridicat salariile de două luni. Mai mult, muncitorii se plâng că sunt nevoiți să lucreze cu tehnică veche de 30 de ani. Nicolae Vasile muncește de 20 de ani în calitate de șofer, dar și mecanic auto. El spune că mașinile trebuie reparate zilnic.

”Ei, ce să-i faci, reparăm în toată ziua, pentru că totul este vechi. Greu da ce să-i facem, altă ieșire nu avem. Deja trebuia să fie salariu, uite că nu este, la sfârșitul lunii”, spune muncitorul Nicolae Vasile.

De cealaltă parte, Responsabilii afirmă că motivul întârzierilor salariale ar fi lipsa mijloacelor financiare din bugetul local.

”Motivele pentru care sunt  rețineri de salarii sunt diverse. În primul rând nu este sursa de venit necesară pentru a acoperi cheltuielile și salarizarea tuturor. Unul din motive sunt tarifele aprobate încă în consiliu din anul 2012. Sunt și datoriile față de prestarea serviciilor de către oamenilor plecați peste hotare. Sunt servicii care nu pot fi stopate”, precizează șefa secției Servicii Comunale Locative, Olesea Maximciuc.

La rândul său, primarul orașului, Simion Tătaru, neagă că muncitorii nu și-ar fi primit leafa la timp:  Ba mai mult, unii din angajați își ridică și în avans plățile. Pentru că sunt salariile mici da sunt de acord, că lasă nivelul de profesionalism lasă de dorit tot cunosc. Dar avem o problemă și mai mare lipsa brațelor de muncă, asta e pe întreaga republică.”

Locuitorii orașului spun că deseori tomberoanele sunt pline până la refuz. Mai mult, ei amenință că vor ieși la proteste dacă problema nu va fi soluționată.

Pe o rețea de socializare au fost publicate mai multe imagini care redau situația deplorabilă din orașul Rezina.