Hassan Rouhani: Iranul nu va porni un război împotriva niciunei ţări

Adăugat pe: 18 iunie 2019

Iranul nu va porni un război împotriva niciunei ţări, a declarat marţi preşedintele iranian Hassan Rouhani, la o zi după ce Statele Unite au annţat că vor trimite trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor între Washington şi Teheran, relatează site-ul agenţiei Reuters. 

"Iranul nu va porni un război împotriva niciunei ţări. Cei cu care ne confruntăm sunt un grup de politicieni cu puţină experienţă", a declarat Rouhani.

Penatagonul a anunţat luni că Statele Unite vor trimite 1.000 de militari şi alte resurse către Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor în creştere cu Iranul.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.  Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Iranul pentru atacuri, afirmând că incidentul face parte dintr-o campanie a acestuia împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor săi.

sursa: mediafax.ro