Jurnalist român: Serviciile secrete rusești vor încerca să influențeze decisiv rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie

Adăugat pe: 4 februarie 2019

Serviciile secrete rusești vor încerca să influențeze decisiv rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie. Jurnalistul român Victor Nichituș constată, într-un articol publicat pe blogul său, că se pregătește un scenariu de preluare a puterii prin metode violente.

”Dacă interesul rusesc pentru Moldova este dovedit, cred că, la fel ca și înaintea alegerilor parlamentare din 2014, serviciile inteligente ruse vor încerca să schimbe viitorul rezultat al parlamentarelor moldovenești prin acțiuni specifice. Diferiți comentatori politici promovează ideea preluării puterii prin metode violente, nu în urma alegerilor. În spațiul public moldovenesc a apărut deja un curent de opinie care încearcă să ne convingă că rezultatul alegerilor parlamentare va fi fraudat”, scrie Victor Nichituș.

Autorul consideră că autoritățile de la Chișinău trebuie să asigure un scrutin liber și corect, pentru a dejuca scenariul urzit de serviciile speciale rusești.
”Probabil, iminența unor scenarii ruse este cunoscută. Din acest motiv, atât misiunea OSCE la Chișinău, care prin intermediul ODIHR va da, sau nu, tonul recunoașterii internaționale a alegerilor, cât și România, în calitate de țară care deține președinția Consiliului UE, ar trebui să asigure suficiența logistică a procesului de observare a corectitudinii procesului electoral moldovenesc. Cea mai mare provocare la adresa guvernului moldovean ține de asigurarea corectitudinii procesului electoral și de menținere a echilibrului social, în timpul, și după, desfășurarea alegerilor parlamentare”, conchide Victor Nichituș