La mijlocul lunii mai, în capitală va începe aplicarea marcajului rutier

Adăugat pe: 7 mai 2019

La mijlocul lunii curente, pe străzile capitalei vor fi începute lucrările de aplicare a marcajului rutier, transmite MOLDPRES.

Șeful întreprinderii „Exdrupo”, Marcel Zastînceanu a declarat astăzi, la ședința operativă a serviciilor primăriei municipale, că lucrările vor dura două luni. „Vom începe cu marcajul transversal - trecerile de pietoni și va urma marcajul longitudinal. Trecerile care nu sunt dirijate de semafoare pietonale și cu risc sporit de accidente vor fi marcate în culorile alb și roșu, pentru a atenționa participanții la trafic”, a precizat Zastînceanu.

În acest an, municipalitatea a achiziționat 70 de tone de vopsea de culoare albă, și câte trei tone de vopsea roșie și galbenă. Pe străzile mai aglomerate marcajul va fi aplicat repetat în toamnă.

„Eu am cerut și anterior să nu cumpărați vopsea de unghii pentru aplicarea marcajului. Vreau să faceți teste de laborator, astfel încât să nu fie vopseaua cu termenul expirat sau păstrată în condiții neadecvate și să fie spălată la prima ploaie. O să răspundeți cu funcțiile pentru calitatea vopselei ce va fi aplicată", a declarat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Pentru procurarea vopselei, au fost cheltuite peste 2 mln. de lei.