Lucrările de construcție a Arenei Chișinău sunt în toi: Andrian Candu și Chiril Gaburici au inspectat șantierul

Adăugat pe: 8 februarie 2019

Lucrările de construcție a Arenei Chișinău sunt gata în proporție de 20 la sută, iar în data de 14 octombrie 2019 se așteaptă darea în exploatare a complexului multifuncțional. Potrivit responsabililor de șantier, aici lucrează circa 200-220 de oameni, dintre care 60-70 sunt din Turcia, iar ceilalți - din Republica Moldova. 

De asemenea, în lucrări sunt antrenate mai multe companii de construcții din Moldova, care efectuează lucrările de excavare, amenajare, terasament. 

Informațiile au fost oferite în cadrul unei inspecții pe șantier, efectuate astăzi de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și președintele Parlamentului, Andrian Candu.

”După cum vedeți, lucrările sunt în toi, deja s-au făcut vreo 20 la sută din lucrări. Deja se văd și tribunele Arenei și este gata și primul nivel al piscinei. Suntem mulțumiți de ceea ce vedem. Cu siguranță, ne vom revedea, așa cum am promis, în data de 14 octombrie”, a declarat Andrian Candu.

Și minisrul Economiei, Chiril Gaburrici, și-a exprimat certitudinea că lucrările vor fi finalizate în termenii stabiliți

”Noi ne încadrăm în timp, se muncește mult, se muncește până târziu, se muncește cu dedicație, astfel ca să ne respectăm promisiunea de a inaugura Arena în data de 14 octombrie 2019. Trebuie să le dăm posibilitatea tuturor sportivilor, dar și celor care au atașament față de sport, să aibă unde veni”, a declarat Gaburici. 

http://hotnews.md