Meteorologii au prelungit Codul Galben de furtună

Adăugat pe: 5 iunie 2019

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până mâine Codul Galben de descărcări electrice, averse puternice, grindină şi vijelie, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 litri pe metru pătrat) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Până la 7 iunie rămâne în vigoare şi Codul Galben de subinundaţii locale, emis de hidrologi.

Vremea ploioasă se va menţine pe parcursul săptămânii curente, mai ales în nordul ţării unde se prevăd ploi practic în fiecare zi. Precipitaţiile însă nu vor influenţa valorile termice, iar termometrele vor indica în următoarele zile până la 30 de grade Celsius, ziua, şi 13-18 grade noaptea.

Conform specialiştilor, în caz de Cod Galben condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.