Ministerul de Externe: „Misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea. Forțele de ordine asigură securitatea”

Adăugat pe: 7 septembrie 2018

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat printr-un comunicat de presă că misiunile diplomatice ale țării noastre acreditate în Germania au fost ținta unor amenințări. 

Urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci, dar și a unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin și Consulatul General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate măsuri speciale de sporire a securității. Pe perioada manifestațiilor misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea. Forțele de ordine asigură securitatea misiunilor diplomatice.

Amintim că în această dimineață, Ambasada și Consulatul Moldovei din Germania au fost evacuate și luate sub pază de către poliția germană. Asta după ce diplomații au fost amenințați cu moartea de către reprezentanții unei grupări islamiste, din care ar face parte și cei șapte cetățeni turci expulzați ieri de la din Moldova.

Publika.md scrie, cu referire la reprezentanţii ambasadei, că extremiștii amenință că vor decapita copiii diplomaților moldoveni.