Moldovenii au cea mai mare încredere în Igor Dodon și Vlad Plahotniuc

Adăugat pe: 24 aprilie 2019

Preşedintele Igor Dodon și liderul democraților, Vlad Plahotniuc, sunt personalitățile politice, în care moldovenii au cea mai mare încredere. Este concluzia unui sondaj de opinie, realizat de compania „iData”. Totodată, cetățenii au mai puțină încredere în liderul PPDA, Andrei Năstase.

Primul în topul încrederii moldovenilor rămâne șeful statului. Acesta este susținut de puțin peste 19 la sută dintre participanți, în descreștere cu cinci puncte procentuale față de datele unui studiu similar, realizat în luna februarie. Igor Dodon este urmat în sondaj de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a acumulat un scor de peste 9 la sută.

A treia poziție îi revine liderului PAS, Maia Sandu, care a adunat 8,5 la sută din simpatiile celor care au fost incluși în studiu. Cu un nivel de încredere de 4,8 la sută este cotat președintele PPDA, Andrei Năstase, numărul simpatizanților căruia a scăzut cu mai mult de un punct procentual.

În top se mai regăsesc premierul Pavel Filip, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi și fostul primar de Orhei, Ilan Șor. Aproape un sfert dintre cei chestionați au spus că nu au încredere în niciun politician.

Sondajul a fost efectuat de iData în perioada 17-22 aprilie, pe un eșantion de 984 persoane și are o marjă de eroare de plus-minus 3,1 la sută.