Opozanta Nata Albot a primit 10 mii de dolari din partea statului, în timp ce făcea guvernarea cu ou și cu oțet

Adăugat pe: 6 martie 2019

În ultimii ani, activista Nata Albot a primit din bugetul de stat al Republicii Moldova aproape 200 de mii de lei, pentru organizarea diferitor proiecte culturale. Mai exact, multe din festivalurile sale au fost finanțate de Ministerul Culturii, condus de reprezentata PDM, Monica Babuc. Jurnalistul Gabriel Călin, stabilit în prezent în SUA, a publicat astăzi pe Facebook o listă evenimentelor organizate de cea care, împreună cu partenerul său, Andrei Bolocan, critică la greu Partidul Democrat.

În 2016, Festivalul artelor născute din tradiţii „Ia Mania” a fost sponsorizat de Ministerul Culturii cu 40 de mii lei. Tot în acel an, a fost susținut cu 30 de mii de lei și Festivalul „LAVANDER FEST”.  Cu un an mai devreme, același festival „Ia Mania” a primit de la ministerul condus de Monica Babuc 55 de mii de lei. Iar festivalul „Levănțica” – 30 de mii de lei. Tot în 2015, doamna Nata a mai organizat și festivalul „Balul Brazilor”, la fel cu suport financiar din aceeași sursă.

Asta nu e tot pentru că și în 2014 ONG-ul Natei Albot s-a bucurat de susținerea financiară din partea „statului captiv”. Același festival „Balul Brazilor” organizat la Muzeul Național de Artă din Chișinău a fost finanțat cu 22 de mii de lei. În total, „A.O. CA LUMEA” fondată de Nata Albot a beneficat de aproape 200 000 lei din partea statului, sumă care ar echivala cu peste 10 000 dolari americani.

Amintim că recent un moldovean care muncește șofer pe truck în SUA a acuzat-o pe Nata Albot că nici la unul din festivalurile sale nu a oferit participanților bonuri de plată, ceea ce înseamnă evaziune fiscală. Drept reacție, activista din Canada l-a acționat în judecată pe respectivul șofer, cerând de la el 250 000 de dolari pentru că i-ar fi prejudiciat reputația (mai jos găsiți atașat documentul).

 

sursa: telegraph.md