Paradă socialistă pe bani

Adăugat pe: 1 mai 2018

Numeroși nostalgici, membri și susținători ai Partidului Socialiștilor, au fost aduși organizat la Chișinău pentru a marca Ziua Internațională a Muncii.

Purtând tricouri cu inscripții socialiste și bannere cu mesajul: Republica Moldova - stat prezidențial, participanții la marș s-au încurcat în declarații.

Dacă unii știau pentru ce participă la acest miting, atunci, alții habar nu aveau pentru ce au ieșit din casă. Mai mult, unii dintre ei s-au destăinuit că au primit câte 50 de lei pentru a participa la paradă, care a semănat mai mult cu o manifestație electorală.

Printre cei prezenți se numărau și sute de minori, care deși nu lucrează, au venit și ei să marcheze Ziua Muncii.

VIDEO

Unii trecători s-au arătat deranjați de marșul socialiștilor, spunând că ziua de 1 mai a devenit un prilej pentru politicieni pentru a-și etala populismul.

Deși a promis la începutul mandatului că va fi președintele tuturor și legislația îi interzice afilierea partinică, la sfârșitul manifestației socialiștilor s-a alăturat și Igor Dodon, care a declarat că toți oamenii au venit benevol pentru a aduce un omagiu muncii: „Toți care au vrut să vină la sărbătoarea de 1 mai la Chișinău, pe care noi tradițional o organizăm începând cu 2012, toți doritorii din raioane care au dorit să vină, partidul le-a pus la dispoziție transport și ei au venit la Chișinău".

Deși ziua de 1 Mai a pornit de la revolta muncitorilor din Chicago, comuniştii şi socialiştii de la noi şi-au inventat propriile parade. Totul, cu scopul de a nu recunoaşte că această sărbătoare a plecat de la un vis american: acela de a avea ziua de lucru de cel mult 8 ore.