Pavel Filip i-a dat asigurări ambasadorului rus la Chișinău că obiectivul principal este formarea cât mai rapid a unei coaliții de guvernare

Adăugat pe: 11 aprilie 2019

Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, și ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, au avut o întrevedere la sediul Parlamentului, în cadrul căreia au făcut un schimb de opinii privind situația actuală din R. Moldova.

Pavel Filip a subliniat „deschiderea PD față de toți partenerii externi ai Moldovei, inclusiv Federația Rusă, atâta timp cât relațiile se bazează pe respect reciproc și pragmatism”, se arată într-un comunicat de presă al democraților.

Referindu-se la realitățile politice ale momentului, președintele fracțiunii democrate din Parlament a precizat obiectivul PD de a susține formarea cât mai rapid a unei coaliții de guvernare în R. Moldova pentru a continua proiectele începute în mandatul anterior.

Ambasadorul Oleg Vasnețov a ținut să remarce scorul bun înregistrat de PD în alegerile parlamentare din 24 februarie, precum și să-i ureze succes lui Pavel Filip în exercitarea funcției de președinte al fracțiunii PD.

Diplomatul rus a folosit acest prilej pentru a evidenția disponibilitatea Moscovei de a dezvolta „cooperarea moldo-rusă pe filiera parlamentară” prin relansarea rapidă a activității grupului parlamentar de cooperare Republica Moldova - Federația Rusă, se mai spune în comunicat.

sursa: ziarulnational.md