Plan de acțiuni pentru Ziua comemorării celor căzuți în războiul de la Nistru

Adăugat pe: 11 februarie 2019

Guvernul a aprobat planul manifestărilor consacrate Zilei comemorării celor căzuți în războiul de la Nistru, marcată anual la data de 2 martie, transmite IPN.

Programul va începe cu Marșul Memoriei, depuneri de flori și miting de comemorare la Complexul memorial „Eternitate”. Totodată, în instituțiile de învățământ din țară și în unitățile militare vor fi organizate întâlniri cu veteranii războiului. Eroii căzuți pe câmpul de luptă vor fi comemorați prin organizarea expozițiilor, difuzarea emisiunilor tematice la TV și radio, precum și desfășurarea competițiilor sportive. Se prevede instalarea în mai multe localități a plăcilor comemorative, precum și redenumirea unor străzi în memoria eroilor căzuți.

De asemenea, se preconizează acordarea ajutorului material anual familiilor persoanelor care au căzut în acțiunile de luptă și persoanelor cu dizabilități în urma războiului.

În acest an, se împlinesc 27 de ani de la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.