Și în Europa League finala va fi una pur englezească: Arsenal și Chelsea se cor bate cu trofeul pe masă

Adăugat pe: 10 mai 2019

Rivalele londoneze Chelsea şi Arsenal vor lupta pentru trofeul Europa League, la Baku, pe 29 mai. Principală favorită, echipa lui Mauzio Sarri a trecut de Eintracht Frankfurtabia după loviturile de departajare. Eden Hazard a fost eroul gazdelor.

După 90 de minute, a fost 1-1, la fel ca în tur, astfel că s-a intrat în prelungiri, unde David Luiz şi-a salvat echipa, cu o minge scoasă de pe linia porţii. Haţegan a anulat corect un gol al lui Chelsea, pentru fault în atac, cu cinci minute înainte de loteria loviturilor de departajare.

Acolo, norocul a fost de partea londonezilor, deşi aceştia au ratat primii, prin Azpilicueta. Ultimii doi jucători ai nemţilor nu l-au putut învinge pe Kepa şi i-au permis lui Hazard să devină eroul meciului.

În cealaltă semifinală, Aubameyang şi Lacazette au dus-o pe Arsenal în prima finală de Europa League din istorie. Va fi a patra prezenţă în ultimul act din cariera antrenorului Unai Emery, care le-a câştigat pe precedentele trei cu Sevilla.

Arsenal şi-a făcut norma de goluri şi în returul cu Valencia, de pe Mestalla, iar Unai Emery merge în a patra finală de Europa League din carieră. Învinşi cu 3-1 în tur, "liliecii" au înscris, însă, primii, după 11 minute, prin Gameiro.

La fel ca în tur, "tunarii" au egalat imediat. Golgheterii Lacazette şi Aubameyang au conlucrat perfect pentru reuşita jucătorului din Gabon. La cinci minute după pauză, a venit rândul lui Lacazette să înscrie.

Gameiro le-a readus speranţele fanilor peste doar 8 minute, însă apărarea gazdelor a cedat din nou. Aubameyang a lămurit soarta calificării. Atacantul şi-a completat pe final hat-trick-ul spectaculos. Gabonezul si Lacazette au înscris toate golurile "tunarilor" în dubla manșă cu Valencia.

Sursa: digisport.ro