Simona Halep se califică lejer în sferturile de la Roland Garros

Adăugat pe: 3 iunie 2019

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros după o victorie categorică, 6-1, 6-0 în faţa polonezei Iga Swiatek. Campioana en-titre a reuşit cel mai bun al turneului de până acum şi a oferit tinerei de 18 ani o adevărată lecţie de tenis în 45 de minute.

Simona a început în forţă confruntarea - ca de obicei, deplasarea rapidă în teren şi loviturile excelent plasate nu i-au dat nici o şansă adversarei care a părut în multe rânduri debusolată din cauza faptului că nu reuşea să găsească un antidot pentru tactica lui Halep.

Primul set a fost unul fără istoric, în care românca a cedat un singur game. Apoi a defilat spre un succes în care Halep a exersat practic toate loviturile din repertoriu.

În sferturi, Simona o va întâlni, pentru un loc în semifinalele Roland Garros, pe Amanda Anisimova (17 ani, locul 51 WTA).
Calificată pentru a patra oară în primele 8 de la Paris, Halep speră să devină prima jucătoare care îşi apără titlul de la Justine Henin, în 2007, scrie digisport.ro.