SONDAJ: Silvia Radu și Ion Ceban, favoriți pentru funcția de Primar General al Chișinăului

Adăugat pe: 2 aprilie 2018

Primarul interimar al mun. Chișinău, Silvia Radu și socialistul Ion Ceban au cele mai mari șanse să ajungă în turul doi al alegerilor locale pentru Primăria Chișinău. Cel puțin asta arată rezultatele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, prezentat astăzi.

Potrivit sondajului, cel mai bine clasat este candidatul PSRM, Ion Ceban, pentru care ar vota 20,4% din cetățeni. Acesta este urmat de actualul primar interimar al capitalei, Silvia Radu, care s-ar bucura de susținerea a 18,4% din chișinăuieni.

Pe următoarele poziții s-ar clasa Maia Sandu, cu 10,2%, și Andrei Năstase, cu 6,9%. Președinta PAS și-a anunțat însă susținerea pentru președintele Platformei DA.

În același timp, doar 46,2% ar merge în mod sigur la vot să-și aleagă primarul, iar alți 23,9% - probabil s-ar duce la urne.

Potrivit aceluiași sondaj, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, patru partide din Republica Moldova ar accede în Parlament - Partidul Socialiștilor (PSRM), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidul Democrat (PD) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PDA).

Menționăm că sondajul a fost realizat în perioada 15-28 martie pe un eșantion de 671 de persoane din municipiul Chișinău.