Substanțele explozibile de la Moldova-Film vor fi distruse pe un poligon special

Adăugat pe: 2 iulie 2019

Peste 900 de kilograme de substanțe chimice explozibile au fost evacuate dintr-un depozit al studioului Moldova-Film, din cartierul Telecentru al capitalei. Substanțele au fost duse pe un poligon special al Ministerului Apărării pentru a fi distruse.

Contactată de IPN, Natalia Stati, ofițer de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a spus că substanțele chimice erau folosite pe vremuri la producerea filmelor. De mai bine de 30 de ani, acestea nu se mai folosesc, iar conducerea studioului a solicitat evacuarea lor. Geniștii urmează să decidă cum anume vor fi distruse acestea în siguranță.

În cadrul unui live pe Facebook, la sfârșitul săptămânii trecute, vicepremierul Andrei Năstase, ministru al afacerilor interne, a spus că substanțele prezentau pericol de explozie. Dacă s-ar fi produs deflagrația, ar fi cauzat pagube pe o raza de cel puțin un kilometru.

Andrei Năstase a mai menționat că la fața locului, în timpul evacuării substanțelor, au fost prezenți și reprezentați ai Procuraturii Generale. Vicepremierul declară că pe acest caz trebuie lansate anchete, iar cei vinovați să răspundă pentru faptul că de atâția ani au pus vieți omenești în pericol.