UE a susţinut o campanie de amenajare a spațiilor verzi în satul Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă

Adăugat pe: 20 mai 2019

Peste 70 de mii de puieţi de salcie şi plop au fost plantaţi în această primăvară, în satul Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, în cadrul iniţiativei „Adoptă un arbore”, finanţată de Uniunea Europeană. Mai mult de o sută de localnici au avut ocazia să planteze copaci și să primească în schimb un certificat oficial de ”adopție a copacului”, transmite MOLDPRES.

Campania a fost lansată la finele lunii martie, de către Primăria satului Feşteliţa, în parteneriat cu Asociaţia Băştinaşilor. Copacii au fost plantaţi pe suprafața fostului teren de stocare a deșeurilor comunale, care a fost salubrizat.

Scopul acţiunii a constat în sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor ecologice ale comunității, evitarea formării gunoiștilor neautorizate în localitate, creșterea gradului de conștientizare asupra conservării și dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri ş. a.

Participanții la lucrări au avut posibilitatea să-și însemneze copacul adoptat printr-un bilețel, să primească un „certificat de adopție”, prin care își asumă responsabilitatea de a îngriji și întreține arborele pe viitor.