Un bac s-a scufundat în Nistru

Adăugat pe: 5 februarie 2019

Un bac s-a scufundat zilele trecute în Nistru în apropierea Tiraspolului. Lucrările de evacuare a mijlocului de transport plutitor au început astăzi, după care bacul urmează să fie reparat, transmite MOLDPRES cu referire la surse din autoproclamata rmn.

Potrivit unui comunicat, vasul s-a dus la fundul Nistrului după ce s-a lovit de un sloi voluminos de gheaţă. “În urma impactului, bacul a făcut o fisură din care cauză s-a scufundat”, a explicat directorul firmei căreia îi aparţine podul plutitor.

În acelaşi timp, sursa citată nu poate spune când bacul avariat va deveni funcţional, iar conducătorii mijloacelor auto vor trebui să găsească alte modalităţi de trecere peste Nistru. O variantă ar fi podul pietonal cu permise speciale de trecere, iar alta – drumul prin oraşul Bender.

Pe teritoriul Republicii Moldova deja mai multe zile este valabil Cod Galben de distrugere a gheţii. Conform hidrologilor, în râurile și bazinele acvatice din țară se prognozează distrugerea treptată а formațiunilor de gheață. Gheaţa este subțire, fragilă şi îmbibată cu apă, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol sporit.