Un bărbat care vindea droguri pe Telegram şi cumpăra Bitcoin, condamnat

Adăugat pe: 6 februarie 2019

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Capitală a fost condamnat la închisoare pentru contrabandă cu stupifiante, vânzarea drogurilor și spălarea banilor proveniți din comerțul cu droguri.

Inculpatul a fost acuzat de către procurori că din anul 2016 a fondat un grup criminal și a pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Acesta, prin intermediul tehnologiilor de comunicare, negocia procurarea drogurilor din Ucraina și China cu introducerea acestora pe teritoriul Republicii Moldova prin colete poștale și rute internaționale de pasageri, fiind camuflate în diferite obiecte.

Totodată, organizatorul infracțiunilor a creat un ”telegram canal” securizat, unde plasa informații despre vânzarea drogurilor. 

Cei care vroiau să cumpere droguri, urmărind indicațiile transmise, depuneau mijloace bănești pentru procurarea substanțelor narcotice, pe conturile bancare specificate de către condamnat.

După aceasta, cumpărătorul primea de la organizator, informația despre localizarea drogurilor, de unde ulterior erau preluate.

Astfel, în cadrul examinării cauzei în instanța de judecată, procurorii au prezentat probe care dovedesc faptul că gruparea criminală a realizat droguri pe teritoriul Republicii Moldova în sumă de peste 6 milioane de lei, pe care liderul grupării criminale în scopul tăinuirii și deghizării originii infracționale a banilor, îi încasa de pe conturile bancare deschise în prealabil pe numele unor terțe persoane și îi legaliza prin procurarea criptovalutei de tip bitcoin.