Un fond de garantare a creditelor accesate de agricultori va fi creat în 2020

Adăugat pe: 4 martie 2019

În scopul facilitării accesului la finanțare pentru producătorii agricoli, autoritățile pregătesc instituirea unui fond de garantare. Într-un răspuns oferit Agenției de presă IPN, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului menționează că instituirea unui fond specializat în agricultură vine în ideea de a oferi mai multe oportunități pentru modernizarea agriculturii.

În cadrul MADRM a fost creat un grup de lucru responsabil de elaborarea și promovarea cadrului normativ de instituire și funcționare a Fondului de garantare a creditelor agricole. Membrii grupului de lucru au efectuat o vizită de studiu în România, pentru a prelua cele mai bune practici în domeniu. De asemenea, a fost contractat un expert jurist, care acorda suport ministerului în elaborarea cadrului legal.

În prezent se lucrează la elaborarea cadrului normativ, ca ulterior, de comun cu Ministerul Finanțelor, să fie identificate resursele financiare necesare pentru acest fond, care ar urma să fie funcțional din 2020.