VIDEO // Oficial american: „Republica Moldova înregistrează progrese în reglementarea situației transnistrene”

Adăugat pe: 5 aprilie 2018

Autoritățile de la Chișinău au reușit să înregistreze progrese în ceea ce privește reglementarea conflictului transnistrean. Declarația aparține congresmanului William Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, care a avut o întrevedere cu  Vlad Plahotniuc, liderul coaliţiei de guvernare a Republicii Moldova.

Oficialul american Will Hurd a apreciat eforturile Republicii Moldova pe drumul apropierii de Vest şi reformele interne privind securitatea Moldovei, ţinând cont că acesta este membru în două comitete de profil din Camera Reprezentanţilor – Comitetul pentru Supraveghere şi Reforma Guvernului şi Comitetul pentru Securitate Internă. El a afirmat că Rusia reprezintă o preocupare pentru Statele Unite, exprimând, de asemenea, regretul că acordurile internaţionale privind regiunea transnistreană nu au fost respectate de către Federaţia Rusă. În acelaşi timp, acesta a precizat faptul că apreciază progresul pe care Moldova l-a făcut pentru reglementarea situaţiei transnistrene.

La rândul său, Vlad Plahotniuc i-a mulţumit congresmanului pentru susţinerea constantă pe care o acordă Republicii Moldova şi pentru faptul că menţionează ţara noastră drept exemplu în discuţiile despre combaterea propagandei Federaţiei Ruse. De asemenea, a discutat despre consolidarea relaţiilor bilaterale moldo-americane şi despre activizarea dialogului strategic dintre SUA şi Republica Moldova.

La final, liderul PDM a menţionat că Republica Moldova are un mediu de afaceri aflat în plină dezvoltare, cu oportunităţi reale pentru investitori şi a menţionat faptul că investiţiile americane sunt binevenite în ţara noastră.